Tweewielerservice Jack Teuwen

Historie

Familie geschiedenis

De fietsenzaak is begonnen in de oude koestal van het ouderlijk huis van Jack Teuwen in 1988.

Door het wegvallen van de agrarische activiteiten die op de boerderij voorheen plaatsvonden, werd in de leegstaande stallen een ruimte van 80 vierkante meter ingericht. Er kwam een plek om verkoop en reparatie van fietsen en bromfietsen te laten plaats vinden.

Ook werden in de winterperiode schaatsen verkocht, die verkoop werd later door vuurwerk vervangen om zo ook in de wintermaanden als er minder gefietst werd bestaansrecht te behouden.

Na enkele jaren met hulp van de familie het werk verricht te hebben moest er personeel in dienst worden genomen . Het dorp Herten werd snel groter met meer inwoners, en dat werd ook op de fietsenwinkel merkbaar. Ook werd klandizie van buiten het dorp aangetrokken vanuit de omringde dorpen en de stad Roermond.

Toen de mountainbike zijn intrede deed in de fietsenbranche kreeg de hele branche een impuls die fietsen een goed en sportief imago gaf. Ook de volgende generatie fietsen word door de techniek op de mountainbikes beïnvloed tot heden ten dagen.

De fietsenzaak Tweewielerservice Jack Teuwen ging een steeds grotere naam worden in de regio,een betrouwbare zaak waar niet alleen gepraat werd over service en garantie maar het ook inderdaad werd verleend. Ook de zorg om een fietser passend op zijn fiets te krijgen, resulteerde in een uitstraling van een vakkundig bedrijf.

Er werd steeds meer uitgebreid over de gehele boerderij en de fietsenzaak werd steeds beetje bij beetje groter. Bijna iedere jaar wel een verbouwinkje werd normaal, en de zaak werd groter en groter. Een tegenslag met een verbouwing was de aardbeving in 1993 toen waren net de binnen muren van de bovenverdieping omlaag gevallen in de fietsen zaak er onder. Maar ook dit werd snel weer opgebouwd. Daarna werd na een paar jaar de losse stallen, achter het pand vervangen, door een gesloopt schoolgebouw, dat in Roermond moest verdwijnen geplaatst waardoor de winkel en de werkplaats weer op een niveau gebracht werd om het gevraagde volume te kunnen verwerken.

Door de nieuwe vuurwerk wet na de ramp van Enschede moesten er bunkers gebouwd worden en sprinklers aangelegd worden. Dit waren nieuwe eisen waaraan de veiligheid van de verkoop van vuurwerk moest voldoen. Ook deze verbouwing vond plaats en zorgde ervoor dat we de vuurwerkhandel konden behouden. Later zijn we ook in de verkoop van Vuurwerk een vertrouwde naam geworden in de regio. Ook de vuurwerkshow die de laatste 2 jaar werd georganiseerd maakte een goede en betrouwbare naam in de regio waar.

In 2013 bestond onze zaak al 25 jaar. Het lijkt alsof de tijd is gevlogen. Met ontzettend hard werken hebben we een goede zaak opgebouwd samen met al onze medewerkers en willen dat in de toekomst ook graag zo doorzetten.